Vitamin C je močan antioksidant in pripomore k delovanju imunskega sistema. Vitamin C ali askorbinska kislina, kot ga kemijsko poimenujemo, je v vodi topen vitamin. Spada med... Vitamin C - močan antioksidant | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Vitaminske vode >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Sign in
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Vitamin C - močan antioksidant

Vitamin C je močan antioksidant in pripomore k delovanju imunskega sistema.

Vitamin C ali askorbinska kislina, kot ga kemijsko poimenujemo, je v vodi topen vitamin. Spada med antioksidante, je esencialen kofaktor pri sintezi kolagena, pomemben je pri absorpciji železa iz živil, deluje kot antihistaminik, spodbuja lastni imunski sistem, pospešuje celjenje ran in sodeluje v drugih presnovnih procesih. Vitamin C v vlogi antioksidanti lahko deluje preventivno pred nastankom raka, varuje sivo mreno, podaljšuje življenje in lajša znake prehladov.  Torej ima resnično pomembno vlogo pri delovanju našega telesa.

Najdemo ga predvsem v sadju in v zelenjavi, in nekaterih drugih živilih. Zanimivo dejstvo je, da limona med sadjem ne vsebuje najvišjo vsebnost vitamina C , kot jih večina predvideva. Največ ga vsebuje acerola, črni ribez, peteršilj in paprika.

lemon-water_700

Priporočen dnevni vnos je 100 mg za odraslo populacijo, pri odmerkih višjih od 1000 mg vitamina C na dan lahko pride do gastrointestinalnih težav (driska, slabost, trebušni krči). Ob pomanjkanju pa lahko pride do bolezni skorbut, ki se prvotno kaže z vnetjem dlesni in izpadanjem zob, motnjami v rasti in v tvorbi kosti.

Če ne zaužijete dovolj živil bogatih z vitaminom C, se priporoča dodajanje vitamina C v obliki prehranskih dopolnil. Prav tako je potreba po višjem vnosu vitamina C pri različnih bolezenskih stanjih, kjer je absorbcija vitamina C manjša (jemanje zdravil, sladkorni bolezni...), pri športnikih, pri zdravljenju opeklin in hudih ran, dializnih bolnikih, stresu in pri kadilcih.

Povzeto po: Grosso G. in sod., 2013.  Effects of vitamin C on health:a review of evidence.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics