Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Vitamin D3 – vitamin sonca

Ste vedeli, da vitamin D imenujemo tudi vitamin sonca?

 

Vitamin D3 je eden najpomembnejših vitaminov v tem času, katerega pridobivamo z izpostavljenostjo soncu. Slaba novica je ta, da si tega pomembnega vitamina v jesenskem in zimskem času tudi s prehrano ne priskrbimo dovolj. Kje torej poiskati druge rešitve? Spoznajmo vitamin D3, njegove prednosti in številne pozitivne učinke.

 

Kaj sploh je vitamin D3?

Vitamin D3 je eden od dveh oblik Vitamina D. Včasih ga imenujemo tudi sončni vitamin, saj ga naša koža proizvaja, kadar je izpostavljena sončni svetlobi. Naloga Vitamina D3 je, da kožo ščiti pred sončnimi žarki in tako skrbi za njeno pomlajevanje. Kadar so vitamini aktivni skrbijo za obnovo, rast in presnovo kožnih celic, hkrati pa izboljšajo imunski sistem kože.

Zakaj je pomembno, da uživamo vitamin D?

Primarna vloga vitamina D je vzdrževanje homeostaze in konstantne koncentracije kalcija in fosfatov v plazmi, ker pospešuje njihovo absorbcijo iz prebavnega trakta, zato je pomemben za vzdrževanje zdravih kosti in zob. Zadostna količina Vitamina D3 v telesu zagotavlja, da telo ohranja raven hormonov in skrbi, da je ta enakomerna. Tako se naša telesna maščoba zmanjšuje, kar povzroča izgubo telesne teže. Raven vitamina D se nato poveča, in lahko poskrbi za zaščito pred številnimi boleznimi. Vitamin D pospešuje absorpcijo Magnezija iz prebavnega trakta, zato prav tako pripomore k normalnim mišičnim funkcijam.

Dovoljšna vsebnost vitamina D je poleg ostalih pozitivnih učinkov dobra za možgane, srce, zobe in pljuča. Vitamin D3 pomaga uravnati raven inzulina, zato je priporočljiv za diabetike. Ohranja našo raven energije in pozitivno vpliva na naše razpoloženje.

Kadar ima naše telo premalo Vitamina D3 lahko to povzroči izpadanje las ali alopecijo. Slednja nastane, ker vitamin D poskrbi za pore na našem lasišču, skozi katere potem rastejo novi lasje. Pomankanje vitamina prav tako lahko vodi v osteomalacijo. To je stanje, ki povzroča šibke kosti, bolečine v kosteh in mišično oslabelost.

Vitamin D3 - vitamin sonca

V zimskih mesecih, ko izpostavljenost kože soncu ni zadostna, pa je zaradi pomanjkanja potrebno dodajanje vitamina D s prehranskimi dopolnili.

Izdelek Nature’s Finest Vitamin D3 vsebuje popolno kombinacijo magnezijevega stearata in Vitamina D3 v prahu, ki vašemu telesu pomaga pri pomankanju teh snovi in zagotovi lažje delovanje.

 

“Rezultati raziskave NUTRIHEALTH so pokazali precejšnja sezonska nihanja v preskrbljenosti odraslih prebivalcev Slovenije z vitaminom D. Med novembrom in aprilom približno štiri petine odraslih prebivalcev ni bilo zadostno preskrbljenih z vitaminom D, medtem jo je bila med majem in oktobrom situacija precej boljša.”

 

Zakaj je Nature’s Finest boljši od drugih Vitaminov D?

Nature’s Finest vitamin D

  • 15 µg vitamina D na kapsulo
  • Naraven vir vitamina D
  • Primeren za vegane

Drugi Vitamini D

  • 10 µg vitamina D na kapsulo
  • Sintetične oblike vitamina D
  • Niso primerni za vegane
Izdelek ne obstaja!

Posebnost izdelka je, da vitamini začnejo delovati takoj, ko jih vnesemo v naše telo in so zato rezultati vidni že po 14 dneh redne uporabe.

 

Komu je vitamin D3 namenjen?

Vitamin D je namenjen vsem. Jeseni in pozimi vitamina D primanjkuje kar 80% Slovencev.

Produkt je še posebno koristen za vse, ki :

  • niso dovolj izpostavljeni soncu,
  • imajo znižane vrednosti kalcija v krvi
  • imajo oslabljen imunski sistem

Kdaj ga uporabljamo?

Vitamin D3 je zelo pomemben za naše vsakdanje delovanje, zato nam ob pomankanju telo to pokaže. Pomankanje prepoznamo po:

  • Bolečinah in šibkost v mišicah
  • Šibkejšem imunskem sistemu
  • Hipertenziji
  • Občutkih žalosti, depresije
  • Težavah s črevesjem
  • Težavah s potenjem
  • Težavah s srcem

V zimskih mesecih, ko izpostavljenost kože soncu ni zadostna, pa je zaradi pomanjkanja vitamina D dodajanje s prehranskimi dopolnili še posebej pomembno.

Kako uporabljamo vitamin D3?

Uporaba izdelka je zaradi njegove oblike v kapsuli enostavna. Priporočena dnevna količina je ena kapsula, pomembno je, da jo zaužijemo skupaj z obrokom bogatim z maščobami, saj se tako hitreje absorbira v telo. Z eno kapsulo zaužijemo 15 µg ali 600 IU (300% NRV) vitamina D. Za odrasle je spodnja meja zaužitja ali absorcije 600 IU/dan (15 µg/dan), splošno priporočeno pa 800 IU/dan (20 µg/dan).

 

Izdelek vsebuje Neto 150 g, kar je zadosti za 60 dni, hkrati pa uporaba Vitamina D3 stane samo 0,17 eura na dan.

 

Ne pozabite! Vitamin D3 je izjemno pomemben za pravilno delovanje našega telesa, zato mu moramo nujno zagotoviti prisotnost tega pomembnega vitamina.

Vitamin D3 - vitamin sonca
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36