Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Zakaj uživati vlaknine Indijskega trpotca?

Luščine semen indijskega trpotca so vse bolj priljubljen prehranski dodatek, ki se uporabljajo za nadzorovanje telesne teže in normalno delovanja črevesja. V bistvu je to odlična zadeva za vse, ki zaužijete premalo vlaknin.

Indisjki trpotec oz. Psilium so lupine semen iz rastline Plantago. Psilium vsebuje zelo veliko netopnih vlaknin, ki v kontaktu z vodo nabreknejo in ustvarijo gel, ki nam pomaga pri zmanjševanju apetita, izboljša prebavo in očisti prebavni sistem.

 

Kako Indijski trpotec deluje?

Psilium lahko poimenujemo kot črevesna čistilna metla. Ko zaužijemo indijski trpotec ta v črevesju formira gel ter ga očisti.

Ker omenjene vlaknine niso prebavljive, ostanejo dlje v želodcu ter črevesju in izboljšajo prebavne funkcije, ravno tako pa stimulirajo živčne končiče v črevesju, kar pospešuje peristaltiko. Zaradi pospešene peristaltike se mehča blato in to omogoča lažje odvajanje. Navedeno je zelo dobrodošlo pri ljudeh s hemeroidi, saj jim ublaži bolečine pri iztrebljanju.

Priporočamo, da indisjki trpotec zaužijete vsaj pol ure pred obrokom saj bodo tako lupine imele čas, da se razširijo in preprečijo prenajdeanje.

 

Koristi Indijskega trpotca

Pomaga pri izgubi telesne teže

Zato, ker psiliumove vlaknine tvorijo gel so dobra pomoč za tiste, ki želijo ingubit težo. Če ga zaužijete skupaj z vodo pred obrokom, boste v želodcu ustvarili občtek sitosti. Dodatno pa indijski trpotec znižuje tudi holesterol in krvni tlak.

Bogat vir prehranskih vlaknin

Nizkohidratne diete z visoko vsebnostjo beljakovin iz svojega jedilnika pogosto črtajo žitarice, polnovrdna zrna in sadje, kar pomeni, da se količina prehranskih vlaknin močno zmanjša. Lupina indijskega trpotca je odličen vir vlkanin. Čajna žlička psiliuma vsebuje približno 4g – to je preprost način za hitro povečanje vnosa vlaknin.

Prenatrpan življenski slog je pogosto glavni vzrok, da s prehrano ne zaužijemo dovolj vlaknin. Uvajanje indijskega trpotca v vašo prehrano je lahko prepost trik, s katerim se boste znebili kar nekaj težav. Vendar to naredite postopoma, saj če nenadno zaužijete preveč vlaknin, to lahko povzroči napihnjenost, krže v želodcu in vetrove.

Spodbuja naravno gibanje črevesja

Pravilno delovanje črevesja je bistvenega pomena za preprečevanje težav, kot so zaprtje (kasneje hemeroidi), ki lahko močno vplivajo na naše vsakodnevno počutje.

Lupine semen indijskega trpotca pomagajo zagotoviti, da zaužijete dovolj vlaknin in tako ohranite zdrav prebavni sistem.

Odlična pomoč pri kontroli sladkorjev v krvi

Nihanje ravni krvnega sladkorja je lahko nevarno tako za ljudi z diabetesom in brez – tistih, ki so brez, morajo biti previdni, da se sladkorna bolezen nebi razvila. Uvajanje bolj topnih vlaknin v vašo prehrano lahko pomaga zmanjšati zvišanje ravni glukoze v krvi – posebej po obrokih!

Kako? Čeprav je vlaknina zana kot prehranski ogljikov hidrat, ga telo ne razgradi v molekule sladorja, za razliko od drugih ogljikovih hidratov.

Zato lahko posamezniki, ki živijo s sladkorno boleznijo izboljšajo nadzor nad nivoji krvnega sladkorja s povečanjem količine topnih vlaknin.

Priporočena dnevna količina

Priporočljivo je, da se odmerek razvije postopoma, da bi se izognili neželenim simptomom, kot so napenjanje, vetrovi in želodčni krči. Predlagamo, da začnete s 3g (čajna žlička) indijskega trpotca z 2dcl vode, enkrat do dvakrat na dan. Kasneje vnos povečate na maksimalno 1 jedilno žlico dnevno. Pomembno je da med tem uživamo dovolj tekočine.

Psilium je prehranska vlaknina brez glutena!

Lupine semen indijskega trpotca so odlične tudi pri pečenju in se pogosto uporbaljajo kot sestavina v brezglutenskih receptih. V pekovskih izdelkih preprečuje, da bi testo posatlo suho in krhko. Torej če ste intolerantni na gluten bi lahko to bila vaša čarobna sestavina.

Indijski trpotec v prahu Bio 250g

Za naravno boljšo prebavo
  • Ekološko pridelano
  • Visoka vsebnost prehranskih vlaknin
  • Pomaga nadzorovati raven holesterola
  • Pomaga ohranjati zdravo črevesje
250g | za 25 dni
12,99 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18