Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Zdrav zajtrk športnikov

Ne glede na vrsto športa je za njegovo izvedbo potreben zdrav zajtrk! Za svoje telo naredimo veliko, če že zjutraj zaužijemo zdrav obrok. To velja za vse, zlasti za telesno dejavne. S tem pripomoremo tudi k večji fizični zmogljivosti, saj zjutraj tako naše telo kot možgani potrebujejo hrano.

Najbrž ste že neštetokrat slišali, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu. To pomeni, da z zajtrkom lahko zaužijemo več kalorij v primerjavi z ostalimi obroki, ki mu sledijo. Dovolj velik vnos kalorij za zajtrk nam pospeši metabolizem, kar pomeni, da bomo čez dan porabili več kalorij in pozitivno prispevali k odpravljanju maščobnih zalog. Zajtrk naj bo sestavljen iz kvalitetnih beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov, zdravih maščob, vlaknin ter vitaminov in mineralov.

 

Kakšen naj bo zajtrk pred športno dejavnostjo?

Vzemite si čas za zajtrk, ki vam bo dal energijo za nov dan. Zajtrk pred telesno dejavnostjo mora zagotoviti ogljikove hidrate, ki so telesu takojšen primarni vir energije. Pomembno je izbrati tiste z nizkim glikemičnim indeksom, ki preprečujejo morebitno nihanje sladkorja v krvi, kar lahko posledično povzroči slabost in vrtoglavice. Ogljikovi hidrati nam omogočajo lažjo in učinkovitejšo telesno dejavnost.

Pomembne so tudi beljakovine, saj skrbijo za rast in vzdrževanje mišične mase. Poleg tega uravnavajo krvni sladkor, kar je izredno pomembno. S tem namreč preprečijo napade lakote čez dan. S stalnim nivojem sladkorja se lažje izognemo nepotrebnim prigrizkom med obroki.

Za dolgoročen občutek sitosti in boljšo prebavo so pomembne vlaknine, zato naj bi vsak zajtrk vseboval vsaj pet gramov vlaknin.

Izogibajte se sladkorju ali pa ga nadomestite s kokosovim sladkorjem!

Ne zajtrkujte sladkorja, saj boste tako samo spodbudili trebušno slinavko, da bo izločila več inzulina. Če boste poskrbeli za zajtrk brez sladkorja, boste opazili, da ste bolj umirjeni, imate več energije in ste neprimerno bolj osredotočeni.

Pomembno!

Pomembno je tudi, da zajtrkujete pravočasno saj je bistvo zajtrka, da zbudi metabolizem, zato velja pravilo, da je treba zajtrkovati najpozneje uro po tem, ko smo vstali. Le tako bo zajtrk blagodejno deloval na naš organizem.

Zajtrk s polnovrednimi žiti je dobra izbira!

S skodelico polnovrednih žit boste zaužili vsa potrebna hranila, ki vam bodo dala energijo za aktiven začetek dneva. Vendar bodite pozorni katere izbirate! Pomembno je, da izberete ekološko pridelane, nepredelane polnovredne in tiste brez dodanega sladkorja. Samo polnovredne žitarice vsebujejo žitno lupinico, v kateri se skrivajo vitamini in minerali, poleg tega pa polnovredno žito poskrbi za boljšo prebavo in preprečuje nihanje sladkorja v krvi. Žitarice so sestavljene iz ogljikovih hidratov, v katerih je naravno prisotna zelo majhna količina sladkorjev. Problem se pogosto skriva v predelanih žitih, ki vsebujejo nezdravo količino dodanega sladkorja, zato bodite pozorni pri izbiri.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18