Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 40€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 40€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Zdravilna goba Maitake

Gobe Maitake so znane po tem, da pomagajo pri zdravljenju virusov, bakterijskih infekcij, raka, sladkorne bolezni ter mnogih drugih bolezni. V japonščini njihovo ime pomeni »plesoča goba«. Legenda pravi, da so ljudje plesali od veselja, ko so našli to gobo.

 

Maitake rastejo v gozdu ob dnu dreves, v obliki grmičevja, ki doseže 50 cm v višino in širino. Znane so kot japonske gobe, ki se uporabljajo v japonski in kitajski medicini saj v telesu vzpostavijo ravnovesje. Zaradi vsebnosti močnih polisaharidov spodbujajo imunski sistem, raziskave pa so pokazale tudi, da imajo sposobnost reguliranja ravni glukoze v krvi, krvnega tlaka in inzulina. Koristne so tudi pri hujšanju zaradi regulacije holesterola, fosfolipidov in trigliceridov.

Bogate so z minerali (kalcij, kalij, magnezij) in vsebujejo vitamine (D2, niacin, B2). Vsebujejo tudi nekatere vlaknine in aminokisline, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje organizma. So bogat vir polisaharidov in polisaharidnih proteinskih kompleksov, ki jih telo uporablja za krepitev imunskega sistema.

Azijski zdravniki uporabljajo zdravilne gobe kot so Maitake že več sto let za čiščenje krvi, pomoč pri boleznih dihal, izboljšanje delovanja notranjih organov in kot zdravilo za vse možne bolezni.

Gobe Maitake vsebujejo grifolan, beta-D-glukan, močan polisaharid, ki krepi imunski sistem z aktivacijo makrofagnih celic, naravnih celic ubijalk in T-celic. Te celice imajo pomembno vlogo pri krepitvi splošne odpornosti in preprečevanju nastanka prostih radikalov, ki bi lahko škodili sistemu telesa.

 

Novejše raziskave so pokazale, da ima t.i. frakcija D (razvejani b-1,6-glukan, ki nosi 1,3 razvejane verige in približno 30% beljakovin), pridobljena in prečiščena iz maitake, pomembne terapevtske učinke, med drugim deluje imunostimulacijsko in zavira rast tumorjev. V sodelovanju s kemoterapijo ublaži stranske učinke, kot so slabost in izpadanje las. Klinične raziskave so pokazale, da Maitake izboljšujejo učinkovitost kemoterapije in zmanjšajo stranske učinke do kar 95 odstotkov.

BLACK FRIDAY SALE
-25%

Maitake goba v prahu

20,99  15,74 
Ni na zalogi
Delivery
Samo še 40€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
Golden Q10*

Formula koencima Q10, Vitamina C in B-kompleksa za zaščito pred oksidativnimi poškodbami

9,49  2,66 
-70%
Vitamin C+ Selen + Cink*

Revolucionarna formula Vitamina C, Selena in cinka za železen imunski sistem!

7,59  2,28 
-75%
Matcha Chai latte*

Naravna alternativa kavi

14,90  3,72