Gobe Maitake so znane po tem, da pomagajo pri zdravljenju virusov, bakterijskih infekcij, raka, sladkorne bolezni ter mnogih drugih bolezni. V japonščini njihovo ime pomeni... Zdravilna goba Maitake - Nutrisslim | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Zdravilna goba Maitake

Gobe Maitake so znane po tem, da pomagajo pri zdravljenju virusov, bakterijskih infekcij, raka, sladkorne bolezni ter mnogih drugih bolezni. V japonščini njihovo ime pomeni »plesoča goba«. Legenda pravi, da so ljudje plesali od veselja, ko so našli to gobo.

Maitake rastejo v gozdu ob dnu dreves, v obliki grmičevja, ki doseže 50 cm v višino in širino. Znane so kot japonske gobe, ki se uporabljajo v japonski in kitajski medicini saj v telesu vzpostavijo ravnovesje. Zaradi vsebnosti močnih polisaharidov spodbujajo imunski sistem, raziskave pa so pokazale tudi, da imajo sposobnost reguliranja ravni glukoze v krvi, krvnega tlaka in inzulina. Koristne so tudi pri hujšanju zaradi regulacije holesterola, fosfolipidov in trigliceridov.

Bogate so z minerali (kalcij, kalij, magnezij) in vsebujejo vitamine (D2, niacin, B2). Vsebujejo tudi nekatere vlaknine in aminokisline, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje organizma. So bogat vir polisaharidov in polisaharidnih proteinskih kompleksov, ki jih telo uporablja za krepitev imunskega sistema.

Azijski zdravniki uporabljajo zdravilne gobe kot so Maitake že več sto let za čiščenje krvi, pomoč pri boleznih dihal, izboljšanje delovanja notranjih organov in kot zdravilo za vse možne bolezni.

Gobe Maitake vsebujejo grifolan, beta-D-glukan, močan polisaharid, ki krepi imunski sistem z aktivacijo makrofagnih celic, naravnih celic ubijalk in T-celic. Te celice imajo pomembno vlogo pri krepitvi splošne odpornosti in preprečevanju nastanka prostih radikalov, ki bi lahko škodili sistemu telesa. Novejše raziskave so pokazale, da ima t.i. frakcija D (razvejani b-1,6-glukan, ki nosi 1,3 razvejane verige in približno 30% beljakovin), pridobljena in prečiščena iz maitake, pomembne terapevtske učinke, med drugim deluje imunostimulacijsko in zavira rast tumorjev. V sodelovanju s kemoterapijo ublaži stranske učinke, kot so slabost in izpadanje las. Klinične raziskave so pokazale, da Maitake izboljšujejo učinkovitost kemoterapije in zmanjšajo stranske učinke do kar 95 odstotkov.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics