Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Žitarice za zajtrk – katere izbrati?

Žitni kosmiči so lahko nekateri od najbolj zavajujočih živilskih proizvodov, saj nekateri vsebujejo ogromne količine sladkorja, na embalaži pa je zapisano »nizka vsebnost maščob«. Številne študije so pokazale, da je pri ljudeh, ki uživajo zajtrk manj možnosti za prekomerno telesno težo. Zato je prava izbira žitnih kosmičev zelo pomemben del zdrave prehrane.

Žitarice so sestavljene iz ogljikovih hidratov, v katerih je naravno prisotna zelo majhna količina sladkorjev. Problem se skriva v predelanih žitih, ki vsebujejo nezdravo količino dodanega sladkorja.

Pomembne sestavine kosmičev:

Vlaknine so bistvenega pomena za zdrav prebavni sistem in imajo pozitiven vpliv na zdravje srca. Hrana bogata z vlakninami, ponavadi zagotavlja nizek glikemični indeks in se prebavlja počasi, zato nam pusti občutek sitosti dalj časa.

Sladkor – Večina žit in žitnih mešanic za zajtrk vsebuje visoko vsebnost sladkorja, saj so tako bolj okusni, še posebej za otroke. Na splošno je priporočljivo izbirati žita, ki vsebujejo manj sladkorja ali pa ga ne vsebujejo. Pri tem so izjema vsa žita, ki vsebujejo suho sadje in v njem naravno prisoten sadni sladkor. To ne pomeni, da so kosmiči nezdravi, saj tako zagotavljajo naravno prisotne sladkorje in mnogo koritnih hranil in vlkanin. Pri izbiri kosmičev bodite pozorni, da ne vsebujejo fruktoznega koruznega sirupa, medu, sladkorja/rjavega sladkorja, dekstroze in glukoze.

Maščobe – Veliko žit za zajtrk vsebuje maščobe. Pri vaši izbiri bodite pozorni, da te maščobe niso nasičene. Če žita vsebujejo oreščke in semena je to zelo zdrava izbira za vas, saj ti vsebujejo nenasičene maščobne kisline, ki spadajo med bogat vir energije.

Polnovredene žitarice so najboljša izbira, saj vsebujejo bistvene vitamine, minerale, beljakovine in vlaknine. Veliko žit na tržišču je predelanih in s tem izgubijo bogato hranilno vrednost.

Kalorije – z izbiro žit z nizko vsebnostjo maščob in sladkorjev, bo tudi vrednost kalorij nižja. Ne pozabite pa, da nekateri izdelki iz žit lahko vsebujejo nekoliko več kalorij zaradi sadja in oreščkov in so še vedno prava izbira za zdrav zajtrk, ki prispevajo k vašemu zdravju in dobremu počutju

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18