Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Živila z največjo močjo razstrupljanja

Razstrupljanje »detox« je eden od zelo priljubljenih načinov zdravljenja v alternativni medicini. Večina bolezni, ki se zgodijo v našem telesu, so posledica kopičenja strupenih snovi (toksinov). Odprava obstoječih toksinov in preprečevanje kopičenja novih je bistveni del razstrupljevanja.

Razstrupljanje je koristno za vse, ki trpijo zaradi kroničnih bolezni in stanj, vključno z alergijami, anksioznostjo, artritisom, astmo, kroničnimi okužbami, depresijo, diabetesom, glavoboli, povišanem holesterolu, nizki ravni sladkorja v krvi, prebavnimi motnjami, duševnimi boleznimi in debelostjo. Razstrupljanje je mogoče uporabiti kot koristen preventivni ukrep ter kot orodje za krepitev splošnega zdravja , vitalnosti, odpornosti in boljšega počutja. Naša prehrana je prva obrambna linija v boju s strupi. Z nadzorom nad hrano lahko znatno zmanjšamo število strupov, ki vstopajo v naše telo.

 

Živila z največjo močjo razstruplanja

Opisane vrste hrane vsebujejo najbolj vsestranske hranljive snovi, ki učinkovito odstranjujejo strupe iz našega telesa.

Avokado

Vsebuje glutation, antioksidant, ki se v telesu bojuje z prostimi radikali. Veže se s strupi, ki so topni v maščobi, zlasti z alkoholom, in jih spremeni v vodotopne. Raven glutationa v telesu se s starostjo znižuje(zato so s starostjo posledice popivanja vedno hujše). Raziskave opravljene na ameriški Univerzi v Michiganu kažejo, da so starejši ljudje z višjo ravnijo glutationa v telesu veliko bolj zdravi. Poleg tega imajo manj možnosti za artritis, ki ga po mnenju mnogih strokovnjakov strupi v telesu še stopnjujejo.

Česen

Vsebuje alicin, ki nastaja ob trenju česnovega stroka in se ob vstopu v telo spremeni v žveplovo zmes. S to žveplovo snovjo se spajajo strupi, kot so živo srebro, nekateri strupeni dodatki hrani in kemične različice hormona estrogena, ki jih telo nato lahko izloči. Žveplo poleg tega pomaga vzdrževati bazičnost telesa, kar pripomore pri obvladovanju sle po hrani,ki jo povzroča nikotinska zasvojenost.

Brusnice

Delujejo kot antibiotik, ter so posebej učinkovite za čiščenje ledvic in sečil. Zdravijo njihove okužbe, pomagajo v boju proti raku, znižujejo holesterol in tako preprečujejo bolezni srca, spodbujajo proces hujšanja, saj vsebujejo veliko količino antioksidantov ter s tem pospešijo naš metabolizem.

Jabolka

Vsebujejo vitamin C in kvercetin, ki sta antioksidanta in znižujeta raven maščob in holesterola v krvi. Pektin je vlaknina, ki jo najdemo tudi v agrumih, rdeči pesi in jagodah. V debelem črevesju veže nase težke kovine (svinec in živo srebro) in spodbuja njihovo izločanje. Poleg tega pomaga iz telesa izločati strupene snovi, ki jih zaužijemo z nezdravo prehrano, vključno s tartrazinom, ki ga povezujejo s hiperaktivnostjo, migrenami in astmo pri otrocih.

Morska trava

Raziskave na kanadski Univerzi McGill v Montrealu so pokazale, da morsko rastlinje v telesu nase veže radioaktivne odpadke. Te odpadki lahko pridejo v naše telo s hrano, pridelano na področju, kjer sta kontaminirana prst ali voda. Vsebujejo visoke odmerke mineralov, kot so železo, jod, kalcij in magnezij. Poleg tega vsebujejo tudi zelo koristne alginate. Alginati, ki jih vsebuje morsko rastje v našem telesu nase vežejo težke kovine in tako omogočijo njihovo odstranjevanje iz telesa.

Beluši

Bogati so z vitaminom C, vsebujejo veliko vlaknin in antioksidanta rutin, poleg tega pa so bogat vir glutationa. Raziskava v raziskovalni enoti za zelenjavo na ameriški Univerzi Cornell je pokazala, da spodbujajo delovanje ledvic in črevesja, s čimer pospešujejo tudi izločanje strupov iz telesa. Poleg tega, da pomagajo pri razstrupljanju telesa, so odlično živilo proti staranju ter ščitijo naše celice pred raznimi obolenji (rak, bolezni srca..).

Grenivke

Bogate so z vitaminom C in antioksidanti, dvema močnima »čistiloma« za jetra. Vsebujejo tudi veliko folne kisline, bioflavonoidov, vlaknin in drugih sestavin, ki nas varujejo pred boleznimi raka in srca. Ena grenivka zadostuje dnevni potrebi po vitaminu C, zato deluje protivnetno in blaži simptome prehlada. Na črevesje deluje zelo čistilno, še posebaj, če jo zaužijemo zjutraj na tešče.

Limone

So odlično razstrupljevalno sredstvo in vsebujejo velike količine vitamina C. Kljub temu, da so limone kislega okusa, imajo v človeškem metabolizmu alkalizacijski učinek in uravnavajo naš pH. Poleg tega vsebujejo hesperetin, ki lajša alergije. Med časom razstrupljevanja je zelo priporočljivo uživanje limoninega soka, v katerega lahko dodate tudi kajenski poper.

Rdeča pesa

Rdečo peso so že stari Rimljani uporabljali kot tonik za čiščenje krvi. Njene sestavine nase vežejo težke kovine. V Leadvillu, rudniškem področju v Coloradu v ZDA peso, korenje in banane uporabljajo za odstranjevanje onesnaževal iz vode. Rdeča pesa vsebuje metionin, ki znižuje holesterol in iz telesa odstranjuje naravne odpadne snovi. Rdeča pesa vsebuje tudi antocianin, ki zavira rast tumorjev in rakastih celic, poleg tega pa vsebuje tudi betanin, ki povečuje hitrost, s katero jetra razbijajo maščobne kisline. Ta pomaga razbremeniti jetra, ki se zato lahko učinkoviteje bojujejo proti nevarnejšim strupom.

Več o brusnice preberite v spodnjih člankih

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-50%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  25,90