Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kaj povzroča slab zadah in kako ga odpraviti!

Slab zadah zna biti neroden! To vemo vsi.

Vpliva lahko na naše osebno, družbeno in delovno življenje, nekaterim pušča celo občutek nizke samozavesti. Za mnoge druge je to le običajna izkušnja, vendar razmeroma blaga. Zavedati se moramo, da lahko slab zadah prizadene tudi najbolj zdrave ljudi.

Ali imamo neprijeten zadah je včasih težko oceniti. Vsi smo že videli ali naredili trik, v katerem vdihneš v roko, da bi poskušal vonjati dih. Ali deluje? Žal, največkrat ne.

Pogosto imamo namreč drugačno zaznavanje lastnih telesnih vonjav kot ostali.
Kako se torej potruditi in izogniti tej neprijetni težavi?

Najprej moramo razumeti, kaj slab zadah povzroča.

Neprijeten zadah iz želodca ima lahko različne vzroke, od sorazmerno blagih do resnejših. Naštejmo nekaj najpogostejših:

 

Hrana – večina primerov slabega zadaha je posledica fermentacije delcev hrane s pomočjo bakterij v ustih. Običajna mesta, kjer te bakterije prebivajo, vključujejo zobe in dlesni, še posebej, če je prisotna kakšna okužba ust ali zob ter na zadnji strani jezika. Gingivitis (okužba dlesni) je pogost vzrok zaraščanja bakterij, ki povzroča slab zadah.

 

Tobačni izdelki – kajenje je še en očiten vzrok slabega zadaha, prav tako okužba s sinusi, saj so sinusne votline povezane z nosom in usti

Slabe zobne navade, kot so ne redno čiščenje zob ali slaba higiena zob. To se zgodi, ko drobni koščki hrane ostanejo ujeti v ustih. Naš jezik je lahko še en vzrok slabega zadaha, saj ga bakterije prevlečejo, kar povzroča neprijetne vonjave.

Suha usta so vzrok za slab zadah, saj se slina v ustih zmanjša. To je pogost vzrok jutranjega zadaha, zlasti pri ljudeh, ki spijo z odprtimi usti.

Zobne okužbe – gniloba zob, bolezen dlesni, kirurške rane in umiranje zob so vsi vzroki slabega zadaha.

Kronični refluks želodčne kisline je povezan z zadahom iz želodca. Zdravljenje refluksa lahko pozdravi slab ustni zadah. Med resnejšimi, vendar manj pogostimi vzroki slabega so bolezni ledvic ali jeter, resne prebavne težave in diabetes.

Naturopatsko lahko slab zadah velja za znak, da je potrebno razstrupiti telo. Spremembe pri zadahu iz ust  boste morda opazili, če se lotite programa detox. Več o tem kako razstrupiti telo in opraviti detox na naraven način si preberi TUKAJ!

Medtem ko slaba zobna higiena predstavlja večino primerov slabega zadaha, lahko včasih pomeni  tudi drugo zdravstveno stanje. Poudariti moramo, da se bakterije pogosto pojavijo zaradi notranjih telesnih stanj, ki vplivajo na jetra, procese presnove, prebavila in druge ne-ustne bolezni.

Uporaba zelenega pigmenta, ki se bori proti notranjemu telesu in vonju

Uporaba klorofila za slab zadah je bila izzvana v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je raziskovalec dr. Franklin Howard Westcott predlagal uporabo zelenega pigmenta, ki se bori proti notranjemu telesu in vonju. Od te prvotne trditve je minilo že veliko časa, vprašanje kje klorofil stoji pri zdravljenju slabega zadaha pa še vedno ostaja.

Povezavo med klorofilom in slabim zadahom podpirajo tudi sedanje raziskave in dokazi, večinoma v obliki različnih mešanic olj, vključno z oljčnim, peteršiljevim in metinim. Takšne kombinacije in sestavki so predstavljeni v naravnih vodicah za usta ali kapsulah. Jemanje klorofila v tekočih ali kapsulskih oblikah lahko deluje na notranjo deodoracijo telesa in tako navzven spodbuja svež dih.

 

Preventivni ukrepi

Čeprav je klorofil lahko koristen za ozdravitev slabega zadaha, ne sme nadomestiti dobrega higienskega režima. Najboljše zdravljenje se večinoma opira na naslednje prakse.

Ščetkajmo zobe vsaj dvakrat na dan, da odstranimo delce hrane, ki povzročajo slab zadah. Ščetkanje jezika z zobno ščetko ali s strgalom za jezik lahko še dodatno prepreči močan zadah iz ust. Zobne ščetke zamenjajmo vsaka dva do tri mesece. Mehka zobna ščetka je na dlesni in sklenini nežnejša.

Obiščimo zobozdravniško ordinacijo dvakrat letno ali vsakih šest mesecev. Zobozdravnik lahko pomaga ugotoviti ali diagnosticirati stanje, ki vpliva na usta.

Bodimo hidrirani, da preprečimo slab zadah. Kadar v ustih primanjkuje vlage, je proizvodnja sline ogrožena, kar na koncu poveča tveganje za nastanek vonjav. Ko se zbudimo, najprej popijmo vodo, saj imamo pogosta suha usta.
Omejimo živila, katera povzročajo smrdeč zadah, vključno s čebulo, česnom, kisom in sladkorjem.

Prenehajmo s kajenjem, saj lahko cigarete in tobačni izdelki izsušijo usta, povečajo tveganje za nastanek ustne bolezni in ustvarijo slab zadah.

 

Ali je klorofil uporaben?

Klorofil je znan po tem, da rastlinam daje zeleno barvo, v velikih količinah pa ga najdemo v zeleni listnati zelenjavi, kot sta brokoli, zelena solata in špinača ter dodatki alg, kot sta spirulina in klorela. Obstajajo trditve, da se klorofil znebi aken, pomaga pri delovanju jeter in celo prepreči raka.
Dr. Liz Hanson je strokovnjakinja v obmorskem mestu Corona del Mar, Kalifornija in pravi, da klorofil ponuja korist za splošno zdravje.

“Klorofil pomaga očistiti vse celice telesa, zdravi rane, pomaga pri izgradnji imunskega sistema in obnavljanju rdečih krvnih celic ter razstruplja jetra in prebavni sistem, “pravi. Zagotovo pomaga pri slabem zadahu, še posebno pri tistih ki ne uživajo veliko zelenjave. “Ena najpomembnejših lastnosti, ki jih ima klorofil je, da zdravi in preprečuje slab zadah od znotraj,” nadaljuje. “Izboljša tudi prebavo, ki je najverjetnejši vzrok slabega zadaha.”

 

Klorela je zakladnica klorofila

Klorela je ime dobila po ogromni količini klorofila, saj ga na gram vsebuje več kot katerakoli druga rastlina. Poleg tega, da pomaga našemu imunskemu sistemu bolje delovati, nekateri dokazi kažejo, da klorela lahko:

zaščiti pred poškodbami celic pred sevanjem in strupenimi kovinami, kot je svinec.
se uporablja za poskus zdravljenja prebavnih motenj, vključno z zaprtjem, vnetim črevesjem in razjedam na želodcu.
se uporablja tudi za zdravljenje ali preprečevanje napadov astme, slabega zadaha, visokega holesterola in krvnega pritiska, nizke ravni B-12 in predmenstrualnega sindroma (PMS).
nekateri ljudje klorelo uživajo, da bi poskušali povečati raven energije, opravili detox telesa in Izboljšati miselno funkcijo.

Uživamo jo v dveh oblikah. Klorelo v prahu preprosto vmešamo v kozarec vode ali najljubšo pijačo, medtem ko je za klorelo v tabletah priporočena dnevna količina 12-40 tablet. S 40 tabletami zaužijemo 10g klorele.

Naravna in učinkovita Algae Fresh z bogatim virom klorofila reši težavo s slabim zadahom pri izvoru—v črevesju.

Algae Fresh ima kar 10x več klorofila kot alga spirulina. Je temno zelena mikroskopska alga. Njeno ime izhaja iz grške besede »Chloros«, kar pomeni zeleno, in latinske pomanjševalnice »ella«, kar pomeni majhno. Kljub njeni majhnosti vsebuje vrsto hranilnih snovi, kot so:

  • Beljakovine: alga klorela je sestavljena iz približno 45% beljakovin
  • Vitamini in minerali: poleg vitaminov A, B9, B12, C, E, K je klorela bogat vir kalcija, magnezija, fosfora, kalija in železa
  • Klorofil: klorela vsebuje 10x več klorofila kot alga spirulina
-60%

Algae Fresh

Naravna in učinkovita rešitev za slab zadah!
  • Pomaga ohranjati normalno delovanje debelega črevesja 1
  • Podpira razstrupljanje telesa 1
  • Vir pomembnih vitaminov in mineralov
  • Vir beljakovin
  • Bogat vir klorofila
140g | za 30 dni
Redna cena: 12,79 
5,11 
in prihrani 7,68 

Več o spirulina preberite v spodnjih člankih

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18