Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kakav, eno najbolj kompleksnih super živil na svetu

Kakavovec je vrsta zimzelenega tropskega drevesa, ki proizvaja čokolado v presni obliki preden so ji dodani sladkor, maščobe in ostali dodatki. Raste v posebnih regijah vključno z Mehiko in Južno Ameriko, iz koder večina kakavovih zrn prihaja.

Iz kakavovih zrn se pridobiva kakav v prahu, čokolada in kakavovo maslo. Kakav je poln antioksidantov, magnezija in hranljivih snovi, ki nas napolnijo z energijo, nas naredijo zdrave ter srečne.

 

Od drobnega cveta do velikega ploda

Kakav dobimo iz plodov drevesa Theobroma cacao. To je visoko, zimzeleno drevo, ki raste v senčnih predelih deževnih tropskih gozdov ob ekvatorju. Cvetovi in kasneje plodovi kakavovca rastejo neposredno iz debla ali starejših vej. Cvetovi so majhni, premera 1-2 cm, z roza pecljem, plodovi pa so večji. Zrna kakava so zaprta v velikem pisanem stroku, ki se med dozorevanjem iz zelene ali rdečkaste obarva v rumeno ali oranžno barvo. Plodovi se po velikosti, obliki in teksturi zelo razlikujejo, saj njihov premer sega od okoli 10 cm pa do 40 cm in več. Stroki v obliki žoge za ameriški nogomet so zelo dragoceni saj vsebujejo 20 do 60 kakavovih semen oziroma zrn, ki se skrivajo znotraj snežno bele kaše imenovane pulpa. Kakavova semena služijo za izdelavo kakava in čokolade. Vsako zrno vsebuje veliko količino maščob in specifični alkaloid teobromin, po katerem je rastlina dobila znanstveno ime. Obiranje strokov kakavavca ni omejeno na sezono, vendar se jih obira skozi celo leto, saj so na istem drevesu plodovi v različnih fazah zrelosti.

 

Hrana, ki spodbuja razpoloženje

  • Kakav vsebuje aminokislino triptofan, ki spodbuja proizvodnjo serotonina, ki spodbuja občutek veselja in lahko celo pomaga pri preprečevanju blage depresije. Prednosti vključevanja kakava v prehrano je mogoče izkoristiti s pomočjo kakava v naslednjih oblikah:
  • Kakavova zrna so temelj vseh čokoladnih izdelkov. Ta super semena ne vsebujejo sladkorja, vsebujejo pa beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, prehranske vlaknine, železo, kalcij, magnezij, vitamine B,C in E ter mnoge druge hranljive sestavine. Visoka vsebnost magnezija v kakavovih zrnih lahko poveča moč srčne mišice, uravnava naš krvni tlak in zmanjša možnost za nastajanje krvnih strdkov ter kapi. Magnezij iz našega telesa odganja strupe ter povečuje alkalnost.
    Zdrobljena kakvova zrna so lahko odličen dodatek jogurtu, slaščicam, napitkom itd.
  • Kakav v prahu je znana sestavina toplih in hladnih napitkov.
    Kakavovo maslo je zaradi svoje hranljivosti in obstojnosti pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov. Neguje suho kožo, jo mehča in jo naredi prijetno dišečo. Blagodejno vpliva na nego kože pred in po sončenju. Lahko ga uporabljamo za pripravo domačih kozmetičnih izdelkov (losjon za nego telesa, milo..).

Kakav v prahu Bio

Presen in ekološko pridelan kakav v prahu

  • 100% ekološko pridelano
  • Vir magnezija
  • Vir železa
  • Vir cinka
  • Premium kvaliteta
  • Presno
250g
7,99 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18