Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kokosovi poljubčki – recept

Zakaj jih imenujemo kokosovi poljubčki? Prvotno jim pravimo Macaroonsi, kasneje pa so različicam zaradi dodatka kokosa dali ime kokosovi poljubčki. Recept lahko pripravite kar s pomočjo odgovorov na najpogostejša vprašanja o tej slastni veganski kokosovi sladici.

 

Kakšen okus imajo?

Kokosovi poljubčki, imajo zaradi kokosove moke, ki je narejena iz svežega naravnega kokosovega mesa in zaradi kokosovega sladkorja sladkast okus po kokosu. Za dodaten božanski okus poskrbi čokoladni preliv v sredini kokosovih poljubčkov iz kakava v prahu in kakavovega masla. Se lahko sploh sliši še bolj božansko?

Je to zdrava sladica?

Kokos ima polno hranilnih snovi, vlaknin in mineralov, ki so pomembni za naše telo. Kokosovi poljubčki so priporočeni tudi za vse tiste, ki imajo probleme z sladkorjem in inzulinom, saj kokos v njih pospeši dobro delovanje slinavke in izločanje inzulina, hkrati pa znižuje visok krvni sladkor. Kokos in kokosova voda učinkovito delujeta pri razstrupljanju našega telesa, kadar pride do elektrolitskega neravnovesja.

Kako dolgo lahko hranimo kokosove poljubčke?

Ko je kokosova slaščica enkrat pripravljena, je primerna za uživanje še 5 dni, pomembno je le, da jo hranimo v hladilniku in jo damo ven le tik preden jo postrežemo.

S čim jih lahko postrežemo?

To sladico se največkrat postreže ob kavi ali čaju. Primerna je tudi za piknike ali izlete, saj se ne pokvari in je enostavna za serviranje. Če se odpravite na izlet in imate v mislih nekaj sladkega so kokosovi poljubčki popolna sladica.

 

Katere sestavine potrebujemo za kokosove poljubčke?

Sestavine za čokoladni namaz

Kokosovi poljubčki – recept

Kako pripraviti kokosove poljubčke?

Akvafaba je voda, ki ostane po kuhanju čičerike, najlažje jo dobimo tako, da kupimo že kuhano čičeriko in jo precedimo.

  1. Začnemo s pripravo testa. Vzamemo večjo posodo in vanjo damo kokosovo moko, navadno moko, kokosov sladkor, vanilin sladkor, zmehčano kokosovo olje in akvafabo. Vse skupaj dobro pregnetemo kar z rokami. Če je testo nekoliko pretrdo lahko dodamo še malo olja in ponovno pregnetemo. Pripravljeno testo zavijemo v prozorno folijo in damo počivati v hladilnik za približno 30 minut.
  2. Med tem, ko se testo hladi segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija.
  3. Pripravimo pekač in ga obložimo s peki papirjem. Vzamemo ohlajeno testo in iz njega z rokami oblikujemo kroglice, ki naj bodo srednje velikosti.
  4. Oblikovane kroglice polagamo na pekač tako, da je med njimi nekaj centimetrov prostora, saj se bodo med peko malo razlezle. Preden jih damo peči, na sredino vsake kroglice z žličko ali pa s prstom naredimo majhno udoblino, kamor bomo kasneje lahko dali čokoladni namaz.
  5. Pekač damo v pečico in kokosove poljubčke pečemo 15 – 20 minut. Pečene postavimo v hladilnik, da se ohladijo, medtem po želji pripravimo še čokoladni namaz.
  6. Vzamemo kakavovo maslo in ga na zmerni temperaturi stopimo. Pripravimo si veliko posodo v katero damo mlet kokosov sladkor, kakav v prahu in rižev napitek v prahu. V posodo počasi ulijemo še stopljeno kakavovo maslo in vse skupaj ponovno premešamo s kuhalnico. Čokoladni namaz nanesemo v udoblino na kokosovih poljubčkih in vse skupaj postavimo v hladilnik še za nekaj minut.

Pa dober tek!

Kokosovi poljubčki – recept
Kokosovi poljubčki – recept
Kokosovi poljubčki – recept

Komentarji so onemogočeni.

Komentarji so onemogočeni.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18