Maca je rastlina, ki jo lahko najdemo na 4000 metrih nadmorske višine v andski gorski verigi, najpogosteje v Peruju1. Že dve tisočletji je njena uporaba prisotna v... MACA - čudežna rastlina in njeni učinki | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

MACA - čudežna rastlina in njeni učinki

Maca je rastlina, ki jo lahko najdemo na 4000 metrih nadmorske višine v andski gorski verigi, najpogosteje v Peruju1. Že dve tisočletji je njena uporaba prisotna v tradicionalni prehrani in v ljudskem zdravilstvu.

Pripisujejo ji ugodne učinke na zdravje, in sicer izboljšanje spolne moči, antioksidativno delovanje, protimikrobno delovanje, izboljšanje videza kože, izboljšanje prebave in drugo.

Zaradi visoke vsebnosti polisaharidov je tudi odlično dopolnilo pri boju proti utrujenosti, izboljšanju imunskega sistema, prav tako pa tudi izboljša spanje in regulira endokrini sistem. Tako in vitro in vivo raziskave kažejo, da pripomore k zaščiti jeter. Pomembna je tudi pri reguliranju težav s spolnostjo. Te so vedno pogostejše in močno vplivajo na življenje posameznika. Z njimi se srečuje 20 – 30 % moških in 40 – 45 % žensk.

Maca spodbuja spolno poželenje, plodnost, spolno moč zaradi naravno visoke vsebnosti fitosterolov in fitoestrogenov.

Druge aktivne učinkovine, ki s svojim delovanjem lahko ugodno vplivajo na zgoraj opisane pojave in jih najdemo v Maci so: makaridin, makamid, glukozinolat, maca alkaloidi,… 2.

Lahko rečemo, da je Maca še nepoznana, a čudovita rastlina z mnogimi ugodnimi učinki na zdravje. Verjamemo, da se bo v prihodnosti vedno bolj uporabljala in pomagala mnogim pri najrazličnejših težavah.

maca-organic-seeds-lepidium-meyenii-aphrodisiac

VIRI:

  1. Gonzales G.F., 2014. Maca (Lepidium meyenii Walp), a review of its biological properties. Revista Peruana de Medicina Experimental y Salud Publica, 31:1; 100-110.
  2. Shin B.C., 2010. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine, 6:10, 44.


Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics