Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

5 najpogostejših razlogov za pomanjkanje energije

In kako jih premagati?

Vas pogosto muči pomanjkanje energije in posledično tudi utrujenost? Pomanjkanje energije je pogosti spremljevalec sodobnega človeka, ki se kaže v utrujenosti, zaspanosti, neučinkovitosti pri fizičnem ali umskem delu, nezmožnosti koncentracije in še bi lahko naštevali. Zato je pomembno, da za naše pomanjkanje energije poiščemo vzrok.

Razlogi so lahko zelo različni: 

  • premalo spanca, 
  • stres, 
  • dehidracija, 
  • slaba prehrana, 
  • pomanjkanje železa ali drugih ključnih hranil 

Ko začutimo, da nam primanjkuje energije, po navadi najraje posežemo pa kavi. Zavedati se moramo, da sta pitje kave ali energijskih pijač le kratkoročni rešitvi, ki med drugim tudi nista najbolj zdravi. Pomembno je, da najprej v svoje življenje vključimo zdrave navade: 

 

  • Vzemimo si dovolj časa za spanje (vsaj 8 ur na dan).  
  • Izogibajmo se stresnim situacijam oz. poskušajmo nanje reagirati oz. jih rešujmo na čim bolj umirjen način, kajti vse se bo rešilo, brez, da bi se bilo potrebno »stresirati« 
  • Izogibajmo se slabim življenjskim navadam (npr. kajenje, alkohol, droge, ponočevanje, nezdrava ali težka hrana, fizično izčrpavanje).  
  • Pijmo dovolj tekočine (vsaj 2 litra na dan) in uživajmo polnovredno in raznoliko hrano. 
  • Gibajmo se. Vsaj 3 krat na teden si vzemimo čas za telesne aktivnosti, po možnosti na svežem zraku. 
  • Ko v svoje življenje že vključimo zdrave navade pa lahko še svoje telo, s pomočjo raznih naravnih pripravkov, oskrbimo s hranili in virom energije, ki bo trajala še dlje.  
Prvi pripravek, ki nas napolni z energijo, je zagotovo Matcha čaj.

Matcha Chai je napitek z okusom matche, začinjen s cimetom, naravno sladkan z rožičevcem in že obogaten z riževim mlekom v prahu. Izboljša koncentracijo in spomin, pripomore k dvigu energije in je odličen vir antioksidantov zaradi aktivnih učinkovin matche, cimeta in ingverja.  

Priporočeni dnevni odmerek je 10 g oz. 2 žlici. Omenjeno količino vmešajte v skodelico (250 mL) vode ali rastlinskega mleka in dobro premešajte, da se mešanica speni. Usedemo se na kavč, vzamemo najljubšo knjigo in uživamo ob pitju tega edinstvenega čaja. 

Okusen napitek s katerim se tudi lahko razvajamo in si dvignemo energijo je Golden Curcuma latte.

 

Gre za napitek z okusom kurkume, obogaten s cimetom in ingverjem in že dodanim riževim mlekom v prahu. Zdravilne lastnosti cimeta in ingverja že poznamo, kurkuma pa je začimba z značilno rumeno barvo, ki deluje protivnetno, antioksidativno, krepi naš imunski sistem in pospešuje prebavo. Napitek Golden Curcuma latte je namenjen vsem, ki želijo zdrav, naraven in brezkofeinski nadomestek kave. Priporoča se ga tudi vsem, ki so utrujeni in potrebujejo več energije ter vsem, ki želijo okrepiti svoj imunski sistem.  

Priporočeni dnevni odmerek je 10 g oz. 2 žlici. Vmešajte v skodelico (250 mL) vode ali rastlinskega mleka in dobro premešajte, da se mešanica speni. 

Za dvig energije služi tudi maca

Maca je rastlina iz Andov, ena redkih, ki so se na nadmorski višini več kot 4.400 metrov uspele prilagoditi težkim razmeram, zato velja za izredno odporno rastlino. Maco perujski Indijanci že stoletja cenijo zaradi njenega podzemnega koreninskega dela, ki upravičeno nosi ime “čudežna korenina”. Maca podpira telesno in duševno zmogljivost, dviguje nivo energije, krepi spolno moč in povečuje plodnost.  

Priporočena dnevna količina je od 3-5g oz. 1 čajna žlička. Vmešajte jo v sadne ali zelenjavne sokove, lahko tudi v vodo. Maca ima bogat, sladen okus, ki je odličen v kombinaciji s kakavom.  

Ko smo že pri kakavu – eden izmed napitkov za dvig energije je zagotovo tudi Bio presni kakav

Nature’s Finest kakav v prahu je bogat vir magnezija in železa, ki prispevata k zmanjšanju utrujenosti in cinka, ki deluje kot antioksidant. 

Kot alternativa kavi je tudi priljubljena avtohtona rastlina amazonskega deževnega gozda v Braziliji – Guarana

Njena semena in njen prah sta namreč po kemični sestavi podobna kofeinu – guaraninGuaranin ni topen v vodi in se sprosti v krvni obtok mnogo počasnejekar zagotavlja bolj trajen učinek kot stimulans

Guarana pospešuje presnovo in izboljšuje koncentracijo. In kar je najbolj zanimivo – vsebuje kar 2x več kofeinakot ga je v navadni kavi.

Priporočena dnevna količina Bio Guarane v prahu je 1 g oz. 1/3 čajne žličkeki jo vmešajte v smoothie, vodo ali čaj. 

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18