Hemoroidi vsem znana beseda, a mnogim neznan pomen. Odločili smo se, da z vami delimo kaj so, kako in zakaj nastanejo, ter kako si lahko pomagamo, če pride do njih.Kaj sploh so... Težave s hemoroidi? Članki in nasveti - Nature's finest | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Težave s hemoroidi?

Hemoroidi vsem znana beseda, a mnogim neznan pomen. Odločili smo se, da z vami delimo kaj so, kako in zakaj nastanejo, ter kako si lahko pomagamo, če pride do njih.hemoroidiKaj sploh so hemoridi?

Beseda hemoroidi v medicinski stroki pomeni: bolezenska razširitev vene ob zadnjični odprtini. Z drugo besedo jih lahko poimenujemo tudi žilni vozlji. Vsi, ki so se z njimi že srečali, vedo da so zelo neprijetni in boleči.

Zakaj pride do hemoroidov?

Do njih pride, ko se zaradi različnih dejavnikov (nosečnost, slaba prehrana, kronično zaprtje, kronična diareja, premalo vlaknin v prehrani, dolgo sedenje) povečajo vene.

Kateri so simptomi hemoroidov?

Simptomi, ki opozarjajo na možnost nastanka hemoroidov so: krvavitve, bolečine in srbenje v okolici anusa, opazimo lahko tudi uhajanje blata ter sluz v blatu.

Katere stopnje hemoroidov poznamo?

Po kirurški klasifikaciji poznamo štiri stopnje hemoroidov, prva je blaga, v zadnji četrti stopnji pa je tkivo hudo poškodovano in trombotično – tu je že potrebno kirurško zdravljenje.  V primeru, da se srečamo s hemoroidi je zaželen obisk zdravnika. Za preventivo pred nastankom hemeroidov in za preprečevanje razširitve hemoroidov v 2., 3. ali 4. stopnjo lahko poskrbimo tudi sami. Že mali ukrepi lahko pomagajo in ublažijo simptome.

Kako preprečiti hemoroide?

Za preprečevanje hemoroidov je odločilno, da je blato mehko, da ga ne zadržujemo in ga redno odvajamo ter se ob tem ne napenjamo. To pa lahko dosežemo tako, da zaužijemo dovolj prehranske vlaknine, ki jo dobimo v žitaricah – ovsenih kosmičih (Beta Glukan), chia semenih, indijskem trpotcu, nekaj pa tudi s sadjem in zelenjavo. Poleg tega moramo poskrbeti tudi za zadosten vnos tekočine – zeliščni čaji.  Z zaužitjem vsaj 30 g prehranske vlaknine na dan bo konsistenca blata primerna, in blato boste redno odvajali, kar je bistven dejavnik za preventivo pred nastankom hemoroidov.

Povzeto po: Sandler S.R. in Peery F.A., 2019. Rethinking what we know about hemorrhoids, Clinical Gatrsoeneterology and Hepatology, 17:8; 8-15.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics