Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Askorbinska kislina za dvig imunskega sistema

Vitamin C je morda prvi, na katerega pomislimo, ko nekdo omeni vitamin ali imunsko odpornost. V preteklosti so z njim pri pomorščakih preprečili skorbut, danes vemo, da pomaga pri krepitvi imunskega sistema in preprečevati številne bolezni, deluje kot antioksidant, ohranja kožo mlajšo, lepšo in bolj zdravo.

 

Ljudje vitamina C ne ustvarjamo sami, zato ga moramo v telo nujno vnesti s prehrano. Največ ga najdemo v sadju in zelenjavi, lahko ga uživamo v obliki prehranskega dopolnila, kjer je bolj znan pod imenom askorbinska kislina. Askorbinska kislina je torej izoliran vitamin C, ki se ga potem lahko dodaja prehranskim dopolnilom, živilom, da se prepreči oksidacija v telesu.

Vitamin C (askorbinska kislina) je vodotopen vitamin in najpomembnejši antioksidant, organizem varuje pred reaktivnimi prostimi radikali. Pomanjkanje askorbinske kisline povzroči skorbut, napako pri nastanku vezivne beljakovine kolagena. Največ naravnega vitamina C se nahaja v sveži zelenjavi in sadju ter kislem zelju, lahklo ga uživamo tudi kot prehransko dopolnilo. Mnoge živali lahko vitamin C sintetizirajo same, človek, opice in morski prašički ga morajo v telo vnesti s hrano. Dnevne potrebe po vitaminih pri ljudeh se razlikujejo, odvisne so od stanja presnove posameznika, od starosti in spola.

 

Priporočena dnevna doza za odrasle je okoli 100 mg na dan, nosečnice naj bi zaužile 110 mg, doječe matere 150 mg in kadilci vsaj 150 mg na dan. Mnogi strokovnjaki priporočajo, da naj bi se zaradi dokazano pozitivnih učinkov za zdravje priporočena dnevna doza povečala na še več mg na dan.

Askorbinska kislina za dvig imunskega sistema

Raziskave kažejo, da večina Slovencev na dan ne zaužije dovolj vitamina C. Dejstvo je, da narodi, ki jedo veliko sadja in zelenjave, ki sta bogata vira vitamina C, manj obolevajo za boleznimi srca in ožilja. Vitamin C lahko dobimo s hrano v dveh oblikah, kot askorbinsko kislino, ki je močan reducent, in v oksidirani obliki kot dehidroaskorbinsko kislino. Čeprav se vitamin C nahaja v telesnih tekočinah večinoma v reducirani obliki, sta askorbinska kislina kot dehidroaskorbinska kislina biološko aktivna in se v organizmu v encimsko kataliziranih reakcijah oksidacije in redukcije pretvarjata eden v drugega.

Askorbinska kislina za dvig imunskega sistema

S pomočjo askorbinske kisline nad zimske tegobe

Ste pogosto utrujeni in brez energije? Želite okrepiti svoj imunski sistem in preprečiti morebitne prehlade ali viroze? Ste že obležali v postelji in želite svojemu telesu ponuditi podporo za hitrejše okrevanje? Potem izberite Vitamin C paket, ki je sedaj še za desetino cene znižan in iz njega lahko pripravite okusen napitek za naravno podporo imunskega sistema. Gre za najbolj kakovostno in biorazpoložljivo obliko vitamina C, ki vsebuje kar 1000 mg vitamina C na doziranje.

 

Askorbinska kislina v prahu za optimalno absorpcijo pripomore k normalnemu delovanju živčevja, normalnemu delovanju imunskega sistema, ščiti pred oksidativnim stresom, količina paketa 450 gramov pa zadošča za 90 dni oziroma tri mesece.

Naloga askorbinske kisline v telesu

Vitamin C v našem telesu pripomore k več različnim pomembnim funkcijam. Je antioksidant, ki celice ščiti pred oksidacijskim stresom. Za normalno delovanje ga potrebujejo vse celice v našem telesu, saj pripomore k izgradnji kolagena, k normalnemu delovanju kosti, zob, hrustanca, dlesni, kože in krvnih žil. Pomemben je za normalno absorpcijo železa in normalno delovanje živčnega sistema. Zelo ugoden vpliv ima na imunski sistem, katerega ščiti tudi v primeru intenzivnih fizičnih naporov.

 

Vitamin C je vodotopen vitamin, kar pomeni, da se odvečni C vitamin izloči iz telesa, zato večje zaužite doze od tega, kar telo potrebuje, niso problematične. V izdelku slovenske blagovne znamke Nature’s Finest najdete askorbinsko kislino v prahu za optimalno absorpcijo, v katerem so samo naravne in veganske sestavine brez umetnih sladil in polnil. V obliki okusnega napitka z okusom limone dobite kar 1000 mg vitamina C na doziranje. V njem so limona v prahu in in naravna aroma limone, ki daje napitku osvežilen okus.

Vitamin C

Prehransko dopolnilo s sladilom

Najbolj kvalitetna in biorazpoložljiva oblika Vitamina C
  • 1000 mg vitamina C na doziranje
  • Askorbinska kislina v prahu za optimalno absorpcijo
  • Pripomore k normalnemu delovanju živčevja 1
  • Pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema 1
  • Ščiti pred oksidativnim stresom 1
150g | za 30 dni
7,19 

Prednost vitamina C znamke Nature’s Finest je pred drugimi, sorodnimi izdelki, ta, da ni v kapsulah, ki jih je včasih neprijetno pogoltniti, prav tako ne gre za sintetičen, ampak naraven C vitamin v visoki dozi.

Namesto tega lahko kupite tudi pripravek, s katerim si naredite vitaminsko vodo, Vitaminska voda Antioxidant namreč poleg vitamina C vsebuje tudi minerala selen in cink ter vitamin E ter prav tako pripomore k boljši funkciji imunskega odziva telesa.

 

Naravni ali sintetični vitamin C?

V vodi topen vitamin C naj bi redno uživali, da ne pride do njegovega pomanjkanja. Znano je, da imunske celice razpolagajo z večjimi količinami tega vitamina in tudi, da vitamin C stimulira nastajanje in delovanje belih krvničk. Pomaga upočasnjevati staranje kože, ker je med drugim nujen za ohranjanje bolj vlažne kože, ki je zato dlje brez gub. Varovalno deluje na srce in ožilje, raziskave kažejo, da je nizek nivo tega vitamina eden od dejavnikov za nastanek srčno-žilnih obolenj.

Vitamin C pripomore k znižanju previsokega krvnega pritiska, preprečuje osteoporozo, ker izboljša absorbcijo kalcija, zato se ga priporoča kombinirati s prehranskimi dopolnili iz drugih skupin. Ugotovili so še, da imajo ljudje z astmo nizke vrednosti vitamina C. Slednji pomaga celo pri artritisu, saj vitamin C deluje kot antioksidant in omogoča tvorbo kolagena.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18