Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Ašvaganda za lajšanje stresa in izboljšanje imunskega sistema

Zelišče ašvaganda oziroma ashwagandha se pogosto uporablja v ajurvedski medicini. Najbolj znana po svojih sproščujočih učinkih na živčni sistem, ima to super zelišče tudi številne druge pomembne koristne lastnosti za zdravje.

 

Naravni adaptogen za učinkovito obvladovanje stresa

Razlog, zakaj ašvaganda na nas deluje sproščujoče je v tem, da je naravni adaptogen, ki ščiti živčni sistem ter povečuje našo sposobnost prenašanja stresa in tesnobe.

Kronični stres ima neverjetno uničijočo moč na celice v našem telesu. Z zmanjšanjem teh škodljivih učinkov je znano, da ašvaganda upočasnjuje tudi proces staranja. Prav tako je poznana kot močan antioksidant, saj nudi številne ugodnosti za naše zdravje, ki pomagajo preprečevati zgodnjo celično smrt, mutacijo in oksidativni stres.

Učinki ašvagande so se v študijah izkazali kot zelo pozitivni na človeško telo. Priporočen odmerek je običajno 300-500 mg enkrat ali dvakrat na dan, odvisno od potrebe. V eni izmed študij na Oxfordski univerzi, so udeleženci poročali o okrepljenem občutku dobrega počutja, bolj trdnem spancu in nižji stopnji zaznave stresa. Zaznani so bili tudi izjemno pozitivni učinki pri zmanjševanju stresnega hormona imenovanega kortizol.

Drugi pozitivni učinki ašvagande

Poleg omenjenih pozitivnih učinkov na obvladovanje stresa in nadzora anksioznosti, to super živilo krepi tudi imunski sistem. Torej ne samo, da ašvaganda lahko dviguje splošno odpornost imunskega sistema, ima tudi resne pozitivne učinke na preprečevanje raka. Slednje proučujejo, kot naravno zdravilo za različne oblike raka, kot tudi komplementarno zdravilo zahodni tradicionalni medicini za zdravljenje raka.

Laboratorijske študije so pokazale, da ašvaganda zavira rast različnih vrst rakavih celic. Reprodukcija rakavih celic na dojkah, pljučih in črevesju se je v laboratorijskih testih močno upočasnila ali celo ustavila. Dodatno so se pokazali tudi pozitivni učinki na upočasnitev rasti rakavih tumorjev.

Čudežno zelišče se raziskuje tudi kot potencialno naravno zdravilo za bolezni povezanimi z degeneracijo živčnih sistemov in možganskih funkcij, kot so Alzheimerjeva bolezen, demenca in Parkinsonova bolezen.

 

Stranski učinki ašvagande

Uživanje ašvagande ima minimalne stranske učinke v primerjavi s farmacevtskimi zdravili. Uporaba ni priporočljiva za nosečnice.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36