Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Chia semena in hujšanje

Do sedaj ste semena chie morda dodajali smutijem, ker ste slišali, da so siperhrana. Vendar so znanstveniki ugotovili, da uživanje chia semen (salvia hispanica) resnično lahko pomaga pri izgubi obsega trebuha in uspešnemu odmetavanju odvečnih kilogramov.

 

Ker se chia semena v tekočini napihnejo, ne pomagajo samo k bolj urejeni prebavi, ampak tudi uspešno krotijo napade lakote in željo po vmesnih prigrizkih. Tu je nekaj načinov, kako chia semena vnesete v svoje življenje in se uspešno rešite prekomerne telesne teže, redno uživanje chia semen pa vam bo pomagalo tudi do več energije:

  • chia semena dodajte v svoj najljubši detox napitek
  • posujte jih po sladkem krompirju (oboje je zelo zdravo in okusno)
  • zmešajte jih v bovli s sadjem, narezanim na koščke, ter dodajte zdrav preliv iz jogurta
  • vmešajte jih v svežo jabolčno kašo
  • posujte jih po navadni ali sadni solati
  • chia semena dodajte prelivom za solate, najbolje, da preliv naredite sami
  • na toast narežite kose avokada in jih posujte s chia semeni
  • dodajte jih v puding, jogurt ali smuti, v domače džeme, ki jih pripravljate za ozimnico ali v doma narejeni oziroma kupljeni grški jogurt
  • chia semena so odlična v doma pečenem kruhu, biskvitu ali piškotih
  • ne pozabite jih v jutranji skledi muslija ali pa jih vmešajte v maso za palačinke
  • posujte jih po vrhu juhe ali zamešajte v proteinske slaščice
  • iz njih lahko naredite energijske ploščice
  • ko panirate meso, lahko v zmes za paniranje dodate tudi chia semena
Chia semena in hujšanje

Pest chia semen za uspešno hujšanje

Zakaj chia semena pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov in jih potrebujete za krepitev zdravja? Chia semena izvirajo iz Južne in Srednje Amerike in so jih uporabljali že Maji in Inki ter Indijanci. Uživamo jih v obliki zrnja, zmleta v moko ali namočena v vodi. Številni jih uporabljajo v boju zoper kilograme. Uživanje chia semen pripomore k izgubi kilogramov zato, ker povečujejo občutek sitosti, pospešujejo absorbcijo in razgradnjo maščob ter imajo nizek glikemični indeks. Dobro jih poznajo tudi športniki, saj pripomorejo k hidraciji telesa in elektrolitskemu ravnotežju, zato jih potrebujete za regeneracijo mišic po vadbi. Chia v jeziku Majev pomeni močan, semena pa dejansko povečujejo fizično vzdržljivost in izboljšujejo splošno telesno počutje.

Chia semena in hujšanje

Pravijo jim superživilo, saj imajo chia semena številne pozitivne učinke na telo. Odlično vplivajo na kožo, zato izvlečke teh semen uporabljajo v številnih izdelkih za nego kože, bogata so namreč z omega-3 in -9 maščobnimi kislinami, ki so potrebne za pravilno delovanje telesa. Vključite jih lahko v številne jedi in jih uporabljate na mnogo načinov. Semena so obogatena tudi z minerali, beljakovinami in vlakninami. Hkrati veljajo za enega od najbogatejših virov antioksidantov. Siva brezglutenska zrnca imajo visoko vsebnost vlaknin in veljajo za lahko prebavljiva.

Namočena v vodo absorbirajo sedemkratno količino svoje teže, tako ustvarijo gel, ki v telesu napravi pregrado pred prebavnimi encimi v prebavnem traktu. Če uživate chia semena, zato dalj časa občutite sitost ter si tako olajšate pot k izgubi kilogramov. Povečujejo tudi energijo in vzdržljivost, zato jih priporočajo športnikom in vsem, ki veliko fizično delajo.

Chia semena Bio 250g

prehransko dopolnilo

Ekološko pridelana in hranljiva semena
  • 100% ekološko pridelano
  • Vir omega-3 in omega-9
  • Visoka vsebnost beljakovin
  • Visoka vsebnost vlaknin
  • Vir mineralov
250g
5,19 

Kako pravilno uporabljati chia semena kot prehranski dodatek?

Pred uporabo chia semena za 10 minut namočite v vodo ali drugo tekočino. Nato jih lahko uporabite v zdravih napitkih, jih dodate h klasičnim jedem, v kosmiče, palačinke, natrosite jih lahko po solatah, po možnosti tudi prepražene, če vam je všeč okus po oreških. Chia semena so zelo okusna v juhah, sendvičih kot tudi omakah. S temi semeni lahko nadomestite jajca, saj ena žlica chia semen v biskvitu deluje kot eno jajce.

Chia semena so super živila z zelo visoko nutricionistično vrednostjo in sedaj si jih lahko v posebni ponudbi pri Nature’s Finest privoščite po znižani ceni. Ne le, da so bogat vir omega 3 maščobnih kislin, ki jih v našem telesu primanjkuje, zato jih moramo dodajati s prehrano, ampak vsebujejo še dvakrat več beljakovin kot druga semena ali žita, dvakrat toliko kalija kot banane, trikrat več antioksidantov kot jagodičevje, petkrat več kalija kot mleko in trikrat več železa kot špinača. Vsebujejo pa še minerale, kot so magnezij, fosfor, kalcij, cink, mangan in vitamine A, D, K, E in B.

 

Poleg zgornjih pozitivnih vplivov chia semena na telo pomagajo še pri prebavi, predvsem zaradi svoje hidrofilne sposobnosti (nase vežejo vodo), uravnavajo sladkor v krvi, nižajo previsok krvni tlak, zmanjšujejo dovzetnost za infekcije, krepijo lase, izboljšujejo stanje kože, nižajo visok holesterol, pomagajo pri menstrualnih krčih in lajšajo simptome menopavze. Chia semena lahko uživajo tudi ljudje, ki so občutljivi na gluten, saj ga semena ne vsebujejo, primerna pa so tudi za sladkorne bolnike.

Chia semena in hujšanje
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18