Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Koristi Chia semen

Chia semena so najbogatejši naravni vir maščobnih kislin omega 3 in 6. Bogata so z minerali, kalcijem, magnezijem, beljakovinami ter vlakninami. Vsebujejo veliko vitaminov in nenasičenih linoleinskih maščobnih kislin, ki jih organizem sam ne more tvoriti. Nase vežejo vodo, zato pomagajo pri hidrataciji telesa, prebavi, dajejo občutek sitosti in povečajo absorbcijo hranil v črevesju. Imajo super hranilno vrednost in zagotavljajo nizek glikemični indeks. So eno izmed redkih živil, ki jih najdete v popolnoma neokrnjeni obliki, gensko nespremenjeno ter s tolikšno hranilno močjo.

Chia semena prihajajo iz cvetoče rastline iz družine mete, ki izvira iz Mehike in Gvatemale. Ta mala hranilna semena so tamkajšnim domačinom zelo pomemben pridelek. Vsebujejo kalcij, megan, fosfor in so odličen vir omega – 3 maščobnih kislin. So brez okusa, tako da ne bodo vplivala na okus vaše jedi, zaradi česar jih je enostavno vključiti v številne recepte. Lahko jih posujete po solati, dodate v slaščice, napitke…

 

10 razlogov, zakaj vključiti chia semena v prehrano:

Preprečujejo diabetes

Chia semena so odlična izbira za sladkorne bolnike (sladkorna bolezen tipa 2), zaradi sposobnosti zniževanja sladkorja v krvi. Priporočljivo je uživanje chia gela, saj preprečuje dvig glukoze v krvi. Chia gel pripravimo tako, da 1/3 skodelice semen namočimo v 1,5 – 2 skodelice vode, mleka, jogurta in počakamo vsaj 10 minut, da semena nabreknejo.

 

Vsebujejo veliko vlaknin

Samo 28 gramov chia semen vsebuje 11 gramov vlaknin, kar je približno tretina priporočenega dnevnega vnosa za odrasle. Vključevanje semen v našo prehrano, v veliki meri pozitivno vpliva na naš prebavni sistem, prav zaradi visoke vsebnosti vlaknin.

 

Odličen vir omega 3 mašobnih kislin

Kot smo že omenili, so chia semena odličen rastlinski vir omega 3 mašobnih kislin, kar pozitivno vpliva na delovanje naših možganov. So boljši vir omega 3 maščob kot lanena semena.

 

Poskrbijo za zdravje zob in močne kosti

Zaradi visoke vsebnosti kalcija, dobro vplivajo na zdravje kosti in zob ter preprečujejo osteoporozo.

 

Visoka vsebnost mangana

Mangan je prav tako pomemben za zdravje kosti, spodbuja delovanje ščitnice in našemu telesu pomaga pri proizvodnji energije zaužitih živil. Ena porcija (28 gramov) chia semen vsebuje 30 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa tega minerala.

 

Visoka vsebnost fosforja

Ena porcija chia semen vsebuje 27 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa tega minerala. Fosfor ima pomembno vlogo pri zdravju kosti in zob, ter poleg tega spodbuja delovanje srca in ledvic.

 

Odličen vir beljakovin

Chia semena so odličen vir beljakovin tudi za vegetarijance in ne vsebujejo holesterola. Ena porcija chia semen (28 gramov) vsebuje 4,4 g beljakovin, kar je skoraj 10 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa za odrasle.

 

Preprečujejo nastajanje trebušnih oblog

Zaradi sposobnosti uravnavanja krvnega sladkorja in nizkega glikemičnega indeksa preprečujejo kopičenje mašobnih oblog.

 

So odlična pomoč pri hujšanju

Uživanje chia gela vam bo v želodcu pustilo občutek sitosti za dalj časa, poleg tega pa bo vaše telo nahranil z vsemi pomembnimi vitamini in minerali. Absporbirajo tekočino iz telesa in v želodcu nabreknejo kot goba, zato nam dajejo občutek sitosti. Chia semena so super živilo, ki pomaga pri izgorevanju maščob in preprečuje njihovo kopičenje. Vsebujejo triptofan, ki je naravni zaviralec apetita ter izboljšuje razpoloženje.

 

Skrbijo za zdravje srca

Chia semena dokazano znižujejo visok krvni tlak, povečujejo vrednost zdravega holesterola in znižujejo vrednost slabega, kar dobro vpliva na zdravje srca.

Chia semena Bio 250g

prehransko dopolnilo

Ekološko pridelana in hranljiva semena
  • 100% ekološko pridelano
  • Vir omega-3 in omega-9
  • Visoka vsebnost beljakovin
  • Visoka vsebnost vlaknin
  • Vir mineralov
250g
5,19 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36