Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kurkuma: neprogrešljiva tudi med prazniki

Kurkuma je tista rumena začimba, o ugodnih učinkih katere čivkajo že vrabci. Najbolj znana je po svojih protivnetnih in razstrupljevalnih učinkih, saj med drugim preprečuje nalaganje maščob okrog jeter in jih tako ščiti. Sliši se kot izvrstna protiutež mastnim in sladkim prazničnim dobrotam, kot naročeno pa se kurkuma izvrstno vključi v recepte številnih prazničnih jedi.
Kot naravna barva za velikonočne pirhe

Kurkuma je zaradi svoje rumene barve odlično naravno barvilo za pirhe. Če sledimo nekaj preprostim trikom, lahko ustvarimo celo več odtenkov:

Zlata barva: V lonec zmešamo skodelico vode in dve žlici kisa. Na večjo količino vode proporcionalno večamo količino kisa. Dodamo tri žlice kurkume in kuhamo jajca pol ure.

Svetlo rumena barva: V vodi, kisu in kurkumi namakamo jajca pol ure na sobni temperaturi.

Rumeno-rdeča: V vodi, kisu in kurkumi namakamo jajca pol ure na sobni temperaturi, nato pa še pol ure v vodi, kisu in čebulnih olupkih, prav tako na sobni temperaturi.

Zeleno-rumena barva: V vodi, kisu in kurkumi namakamo jajca pol ure na sobni temperaturi, nato pa jih na hitro za 5 sekund pomočimo v raztopino rdečega zelja.

Kot naravno barvilo za potico brez jajc

Sestavine za testo:

  • 0,5 kg polnozrnate moke (lahko brezglutenske)
  • Vrečko pecilnega praška ali vinskega kamna
  • 1 čajno žličko kurkume
  • 80 g kokosovega olja
  • 3 žlice yacon sirupa/agavinega sirupa
  • Skodelica rastlinskega mleka

Sestavine za nadev:

  • 400 g mletih oreščkov
  • Skodelico namočenega suhega sadja
  • 3 žlice sladkorja kokosove palme
  • 3 žlice rožičeve moke
  • 2 dL rastlinskega mleka

Priprava:

Sestavine za testo zgnetite in zvaljajte. Zavrite rastlinsko mleko in mu vmešajte sestavine za nadev. Nadev razporedite po razvaljanem testu, zvijte v potico in namestite v pekač. Pecite eno uro na 180 °C.

Kot kurkumina omaka

Kot dodatek tradicionalni hrenovi omaki, lahko letos pripravite tudi kurkumino.

Sestavine:

Vse sestavine zmešamo in postrežemo.

Dodaj komentar

Delivery
Samo še 30€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-15%
Magnezij

Najbolj kvalitetna in biorazpoložljiva oblika Magnezija

5,98  5,08 
-50%
Beta Glukan

Ovseni otrobi za podpiranje prebave in uravnavanje holesterola

14,90  7,45 
-15%
Vitamin Water RELOAD

Vedno sveže pripravljena osvežujoča pijača s pomembnimi vitamini in minerali

5,95  5,06