Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Nad krhke nohte s kolagenom

Kaj je kolagen? Kolagen je beljakovina (protein), ki naše telo v prenesenem pomenu ‘drži skupaj’. Odgovoren je za elastičnost kože, krepkost in rast las, za vezivno tkivo in v telesu deluje kot lepilo. Kolagen je sestavni del celic, iz katerih se tvorijo hormoni in je tudi zato izjemno pomemben za naše telo.

Kolagen je v človeškem telesu zelo pomembno vezivno tkivo, saj je poglaviten za njihovo elastičnost in moč. Nahaja se predvsem v koži, laseh, nohtih, hrustancu, kosteh in mišicah. Kolagen je dolga veriga aminokislin, najbolj razširjene beljakovine (proteina) v telesu. Sestavljen je iz posameznih aminokislin, kot so glicin, prolin, hidroksiprolin in arginin. Molekula kolagena je zgrajena na podoben način kot DNK, le da gre v tem primeru za trojno in ne dvojno vijačnico verižnega sistema. Če to zgradbo molekule razdelimo na manjše odseke, dobimo osnovne gradnike kolagenskih peptidov. Ti v telesu tvorijo več kot 28 različnih tipov kolagena.

Nad krhke nohte s kolagenom

Zakaj je kolagen pomemben tudi za nohte?

Kolagen je del vezivnega tkiva in je vključen v vse telesne strukture. Sestavlja srce, pljuča, ledvica, arterije, sklepe, vezi, hrustanec, kosti, nohte, kožo, lase, mišice, jetra, črevesje, spolne organe, vranico, možgane ter številne druge organe. S staranjem proizvodnja kolagena naglo upada, upad se začne že po 25. letu, pomanjkanje kolagena pa vpliva na številne telesne funkcije in tudi videz nohtov ter kože.

Kolagen, ki je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu, se v hidrolizirani obliki zlahka absorbira v telo in doseže tarčna mesta. Kolagen kot prehranski dodatek uporabljamo za močnejše, manj krhke nohte, za boljšo elastičnost in navlaženost kože, v boju proti gubam in manj suhi koži, kolagen pa ima še številne druge spodbudne učinke. Ker s staranjem telo proizvaja manj kolagena, dodajanje kolagena pomaga tudi lajšati bolečine v sklepih, pomaga ohranjati celovitost hrustanca, ki kot ‘guma’ ščiti naše sklepe.

 

Dodajanje kolagena pripomore k močnejšim kostem, saj so tudi kosti večinoma narejene iz kolagena, kar jim daje strukturo in pripomore, da ostanejo močne. Ker kolagen, ta nadvse pomembna beljakovina, sestavlja od 1-10 odstotkov mišičnega tkiva, dodajanje kolagena v prehranskih dodatkih spodbuja sintezo mišičnih beljakovin. Kolagen zagotavlja ohranjanje močnih mišic in njihovega pravilnega delovanja.

-33%

Kolagen v prahu 2+1 GRATIS

Naravni hidrolizirani kolagenski prah: Koža brez gub, zdravi lasje, močni nohti.

29,60  19,73 

Kolagen za čvrste nohte in lepo kožo

Že po 20. letu se proces nastajanja kolagena v telesu upočasni, po 30., najkasneje 35. letu pa drastično upade. Na zunaj ta proces opazimo v nastanku gub, celulita, kot starejšo, bolj hrapavo, izsušeno kožo, ki izgublja mladostno napetost in sijaj. Lasje izgubijo lesk, pogosteje izpadajo in postanejo tanjši, nohti pa lomljivi. Zaradi pomanjkanja kolagena in s tem veznega tkiva je skelet oslabljen, kar velja tudi za mišice. Nastajanje kolagena v telesu lahko spodbudimo z vnosom prehranskega dopolnila, ki vsebuje kolagen, in tako nadomestimo njegov primanjkljaj, ki nastane z leti.

Nad krhke nohte s kolagenom

Močni nohti s pomočjo kolagena

Kako izgledajo zdravi nohti? Zdravi nohti imajo gladko površino, so enakomerno trdi (trdnost jim daje beljakovina keratin), barva je prozorna oziroma obarvana rahlo rožnato, na površini nohta ni madežev in belih pikic. Širina nohta je enakomerna od korena do konice (z izjemo prirojene neobičajne raščenosti nohtov). Oblika nohta je odvisna od oblike končnega členka prstov, ki je podedovana.

 

Na konicah prstov je noht debelejši (običajno meri 1,5 mm) kot na začetnem delu. Navpični grebenčki na nohtu ali beli madeži, ki na nohtu nastanejo zaradi udarcev, so lahko prisotni tudi na zdravih nohtih in so neškodljivi. Znanstveniki pravijo, da nohti povedo marsikaj o posameznikovem zdravju. Na osnovi sprememb na nohtih lahko sklepamo o številnih boleznih oziroma resnih in manj resnih stanjih. Tudi o pomanjkanju kolagena v telesu!

Zdrav in lep videz kože, las in nohtov je odvisen od ravni kolagena v našem organizmu. Tanki in krhki nohti so denimo eden od najbolj zanesljivih pokazateljev pomanjkanja kolagena v telesu. Kolagen v prehranskem dodatku je zato odlično kozmetično sredstvo, ki hrani kožo od znotraj ter tako ohranja mladostni videz, pomaga upočasniti staranje in nastajanje gub, pomaga pri suhi in hrapavi koži in ji vrača vlago, elastičnost in prožnost. Lasem izboljša lesk, čvrstost in njihovo strukturo. Pospešuje rast nohtov, ki bodo tako manj krhki, lepšega videza in na katere boste z veseljem nanašali najbolj trendovski lak te sezone.

V posebni ponudbi na spletni strani Nature’s Finest lahko Kolagen v prahu dobite za ugodno, kar tretjino nižjo ceno!

Nad krhke nohte s kolagenom
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18