Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Naravni triki proti menstrualnim krčem

Krči, napihnjenost, nihanje razpoloženja, bolečine v križu, glavobol, utrujenost, močne krvavitve. Vse to zajema tisti »naravni proces », ki mu pravimo prehod v ženskost. Slaba novica je, da se mu žal ne moremo izogniti.

 

Se vam zdi, da ste do danes preizkusili že vse naravne metode za ublažitev menstrualnih krčev in še vedno niste našli prave rešitve? Zato, da vsak mesec ne boste trpeli hudih bolečin, se premetavali in zaman iskali goro neuporabnih metod, smo za vas skupaj z našimi nutricisti pripravili naravne in preverjene rešitve za lajšanje bolečin in celo preprečevanje menstrualnih krčev. Preverite spodaj, kateri naravni mineral vam lahko pomaga.

Naravni triki proti menstrualnim krčem

#1 Popijte več tekočine in uživajte zeliščne čaje

Napihnjenost lahko povzroči nelagodje in poslabša menstrualne krče. Pitna voda lahko zmanjša napihnjenost med menstruacijo in ublaži nekatere bolečine, ki jih povzroča. Predvsem pitje tople vode poveča pretok krvi po telesu in sprosti mišice.

 

Zeliščni čaji imajo protivnetne lastnosti in zmanjšajo mišične krče v maternici. Pitje DETOX dnevnega čaja iz kamilice, komarčka ali ingverja je preprost, naraven način za lajšanje bolečin. Poleg tega imajo zeliščni čaji številne druge koristi, kot so lajšanje stresa in pomoč pri nespečnosti.

#2 Uživajte hrano, ki deluje protivnetno

Sadje in zelenjava delujeta protivnetno. Protivnetna živila v našem telesu pomagajo pospešiti pretok krvi in ​​sprostiti maternico. V prehrano vključite jagode, paradižnik, ananas in začimbe, kot so kurkuma, ingver ali česen. Tudi listnata zelena zelenjava, mandlji, orehi in mastne ribe, kot je losos, lahko pomagajo zmanjšati vnetja.

#3 Pomagajte si s toploto

Nekaj ​​toplote vam lahko pomaga, da se mišice sprostijo, izboljšajo pretok krvi in ​​razbremenijo napetost. Poskusite sedeti z grelno blazinico, se tuširati ali sprostiti v vroči kopeli.

#4 Vključite tedensko vadbo

Če čutite bolečine, je vadba morda zadnja stvar v mislih. Toda tudi nežna vadba sprošča endorfine, zaradi katerih se počutite srečne, zmanjšate bolečino in sprostite mišice. Petnajst minut joge, lahkega raztezanja ali hoje je morda vse, kar potrebujete za boljše počutje.

 

#5 Povečajte vnos vitaminov in mineralov

Vitamin D lahko pomaga telesu, da absorbira kalcij in zmanjša vnetje. Drugi dodatki, vključno z omega-3, vitaminom E in magnezijem vam lahko pomagajo zmanjšati številna vnetja in celo zmanjšajo bolečine pri menstruaciji. Za najboljše rezultate je prehranske dodatke priporočljivo jemati vsak dan, ne samo v »tistem« obdobju.

MAGNEZIJ: “ČUDEŽNI MINERAL V OBDOBJU MENSTRUACIJE”

Začnimo z osnovami. Eden od razlogov, zakaj moramo mnogi izmed nas dodati magnezij v prehrano je ta, da ga s prehrano ne zaužijemo dovolj. Nizke koncentracije mineralov lahko močno vplivajo na to, kako se vaše telo počuti med ciklusom. Strokovnjaki pravijo: “Pomanjkanje magnezija poveča tako krčljivost gladkih mišic, kot raven prostaglandinov. To so vnetne spojine, ki spodbujajo bolečine v obdobju menstruacije.”

 

Magnezij lahko imenujemo pravi čudežni mineral za obdobje menstruacij. “To je naš recept za PCOS, PMS, bolečine v menstrualnem obdobju in perimenopavzo,” razglašajo in dodajajo, da pomaga tudi pri uravnavanju ravni kortizola. “Magnezij pomirja živčni sistem, zato je odličen za glavobole in simptome razpoloženja pri PMS.” pravijo.

 

 

V svojo prehrano vključite več magnezija. Se sprašujete kako?


Medtem, ko je uživanje dnevnega prehranskega dodatka odličen način za povečanje ravni magnezija, obstajajo tudi načini, kako preprosto prilagoditi svojo prehrano za manj boleče obdobje menstruacij. Listnata zelena zelenjava, kot so ohrovt, špinača, brokoli, cvetača in rukola, vsebujejo veliko mineralov, prav tako vse vrste oreškov – indijski oreščki, mandlji in orehi. V vsakodnevne obroke dodajte več bučnih semen in avokada, medtem pa poskusite preskočiti slane prelive. “Zmanjšajte celotni vnos soli, saj tako magnezij lažje preprečuje napenjanje in zadrževanje vode,” svetujejo številni strokovnjaki.

Naravni triki proti menstrualnim krčem

Naj vas ne skrbi. Pozabili nismo niti na močno željo po nečem sladkem v tistem obdobju. Našli smo zdravo in preprosto rešitev!


Kadar gre za potešitev želje po nečem sladkem, strokovnjaki priporočajo uživanje temne čokolade, bogate z magnezijem. Pazite le, da se izogibate sladicam s preveč sladkorja, saj lahko vpliva nivo nadzora inzulina, ki je brez nadzora in zmede vaše hormone. Namesto čokolade in piškotov, si privoščimo čokoladni napitek s kakavom v prahu, ali pa suho sadje kot sladek, a lahek in zdrav prigrizek.

Ste vedeli zakaj vaše telo med obdobij menstruacije sploh kliče po nečem sladkem? Tudi to je zaradi pomanjkanja magnezija, zato je pomembno, da svoje telo z magnezijem obogatite še preden pridejo tisti dnevi v mesecu.

 

Magnezij

Prehransko dopolnilo s sladilom

Najbolj kvalitetna in biorazpoložljiva oblika Magnezija
  • 375 mg magnezija na doziranje
  • Magnezijev citrat za optimalno absorpcijo 
  • Pripomore k normalnim mišičnim funkcijam 1
  • Pripomore k normalnim psihološkim funkcijam 1
  • Pripomore k zdravim kostem in zobem 1
150g | za 30 dni
6,99 

Koliko magnezija dnevno sploh potrebujete?

Povprečna odrasla oseba potrebuje 300-400 mg magnezija dnevno za normalno delovanje mišic in živčevja. Zelo športno aktivni posamezniki pa ga potrebujejo še več.

 

Zakaj izbrati Nature’s Finest Magnezij?

  • V obliki okusnega napitka
  • 375 mg magnezija na doziranje
  • Magnezijev citrat za optimalno absorpcijo
  • Samo naravne in veganske sestavine
  • Brez umetnih polnil ali sladil
Naravni triki proti menstrualnim krčem
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18