Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Pomanjkanje žvepla v telesu

Žveplo je eden temeljih gradnikov življenja, za kalcijem in fosforjem je tretji najbolj zastopan mineral v našem organizmu. Žveplo v prehrani lahko pridobimo z bogato beljakovinsko prehrano, a le dve od dvajsetih aminokislin, ki tvorijo beljakovine, vsebujeta žveplo. To sta esencialna aminokislina metionin, ki jo telo ne more sintetizirati samo od sebe in cistein, ki ga telo lahko sintetizira, vendar za to potrebuje neprekinjeno dobavo žvepla. Majhen del anorganskega in organskega žvepla najdemo v rastlinskih virih kot so česen, čebula in brokoli.

 

Pomanjkanje žvepla v telesu se lahko pokaže v obliki zdravstvenih težav ali na našem zunanjem videzu. MSM poznamo kot organsko žveplo, kemijsko gledano je molekula metilsulfonilmetan s formulo C2H6O2S, ki vsebuje ogljik, vodik, kisik in žveplo. V 100 mg MSM v prahu je prisotnega vsaj 33 mg organsko vezanega žvepla.

 

Kje vse se nahaja žveplo?

Polovica količine žvepla v telesu se nahaja v mišicah, koži in kosteh. Nove študije celo nakazujejo, da je žveplo v telesu tako pomemben element, da se lahko postavi ob bok vitaminu C, saj mora naše telo za zdravo in normalno delovanje ohranjati vrednost žvepla skozi cel čas.

Telo na dan porabi za 1/8 čajne žličke žvepla, s čimer ohranja prepustnost membran in preprečuje trdenje tkiv. Nove celice, ki v telesu nastajajo, potrebujejo žveplo, ki pa se nahaja (ob zadostnem vnosu) tudi v hemoglobinu krvi.

Žveplo v prehrani

Znanost ugotavlja, da je MSM ‘mineral lepote’, ker naj bi vplival na rast las, drugi ga imenujejo ‘mineral zdravja’, ker naj bi MSM oziroma organsko žveplo pomagalo pri raznih kroničnih bolezni.

Dejstvo je, da je žveplo esencialni mineral oziroma takorekoč gradnik življenja, kakršnega poznamo na Zemlji. Večina tega nastopa v obliki organskih žveplovih spojin in MSM prah je eden od najboljših primerov organske žveplove spojine, zato je uporaba MSM v prahu eden od najbolj enostavnih načinov, kako povečamo vnos organskega žvepla v telo.

Pomanjkanje žvepla v telesu

 

Največji del organskega žvepla lahko pridobimo z uživanjem beljakovinsko bogate prehrane, čeprav z normalno prehrano pridobimo bistveno manj MSM, kot z uporabo prehranskih dopolnil, denimo v obliki MSM prahu. Eden od teh virov je kravje mleko, liter naj bi vseboval 3 mg MSM, kar pa velja predvsem za toplotno neobdelano oziroma neprekuhano mleko.

Drugi vir organskega žvepla je svež paradižnik, ki pa vsebuje manj kot 1 mg MSM na kilogram zaužitih paradižnikov. Tretji vir naravnega oziroma organskega žvepla je sveža koruza. Naravno žveplo se nahaja tudi v različnih žitaricah, sadju in zelenjavi.

Zakaj uživati žveplo kot prehransko dopolnilo?

Na slovenskem trgu lahko najdemo več različnih pripravkov, ki vsebujejo MSM. Najboljšo razpoložljivost žvepla oziroma uporabnost ima MSM v prahu, pripravke tega najdemo tudi v kapsulah in tabletah. MSM-ju lahko proizvajalci dodajajo glukozamin, hondrotoin in vitamin C.

Ko primerjamo vsebnost organskega žvepla MSM v prehrani s tistimi v prahu in drugih prehranskih dopolnilih, opazimo neprimerno višjo količino MSM v slednjih. Vsebnost je lahko tudi 2000 mg na dan, kar se zdi na prvi pogled zelo visoka količina. A ravno zato je lahko uživanje MSM-ja v prahu in drugih prehranskih dopolnilih z MSM tako učinkovito kot odličen vir organskega žvepla, ki našemu organizmu pomaga do zdravja, vitalnosti in celo lepote. 

Pomanjkanje žvepla v telesu
-33%

MSM v prahu 2+1 GRATIS

Organska oblika žvepla, znan tudi kot “mineral lepote”

  • Žveplo je pomemben element v človeškem telesu
  • Uporabljen kot dodatek k prehrani
  • Dodatek k naravni domači kozmetiki
750g | za 180 dni
Redna cena: 27,57 
18,38 
in prihrani 9,19 

Vpliva na vse, tudi na zunanjo lepoto

Večina predelanih živil vsebuje znatno premalo žvepla, zato začne tega telesu hitro primanjkovati, sploh, če zaužijemo premalo svežega sadja in zelenjave. Študije kažejo, da veliko ljudi nima dovolj visoke ravni žvepla v telesu, pomanjkanje tega pa s starostjo zgolj narašča.

Žveplo v telesu je pomembna sestavina pri tvorbi kolagena, elastina, hrustanca in keratina. Skrbi za prožnost mišic, moč in njihovo krepitev, za kosti, sklepe in notranje membrane, za pravilno delovanje encimov, hormonsko ravnovesje in pravilno delovanje imunskega sistema.

Pripomore tudi k zdravi koži, lasem in nohtom, zato žveplo pogosto imenujejo kar ‘mineral lepote’. Žveplo spada v isto kemično družino kot kisik in je močan razstrupljevalec, ki pomaga celo pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa. Ker igra pomembno vlogo tudi pri nastajanju rdečih krvničk ob poškodbi zagotavlja zdravo cirkulacijo na območju poškodb ter tako tja prinaša potrebna hranila. Ima antiseptične ter očiščevalne učinke v prebavnem traktu in hkrati stimulira izločke žolča, čisti kri, izboljšuje stanje las, pomaga pri delovanju jeter in spodbuja metabolizem. Žveplo se v telesu porablja tudi za proizvodnjo glutationa, enega najbolj močnih antioksidantov, ki nastaja v našem telesu in med drugim služi tudi razstrupljanju telesa.

Pomanjkanje žvepla v telesu
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18